top of page
Video bibliotek

Rødehavet ekspanderer, Afrikas horn forsvinner snart

Afrikas horn forsvinner snart fra Rødehavet, som ekspanderer, slik at stredet mot Det Indiske Hav åpner seg. Rødehavet er fullt av vakkert liv; et bonanza for dykkere, som kan ses i episode 1 av vår serie «Top Dive Sites» fra videobiblioteket.

 

Les mer.......

Flukten til planeten Mars

 

Inspirert av Elon Musk, grunnlegger av Tesla og leder for

 

romfartsselskapet SpaceX med øye for planeten Mars.

 

Det hele begynte med en enkel celle. Den ledet til det mangfold av liv som vi senere har kategorisert; 2 millioner arter, flere gjenstår å oppdage.

 

Darwin var blant de første til å forstå livets utvikling. Senere er bevisene overveldende: Så overveldende at det regnes som en av de to mest grunnleggende, dokumenterte vitenskaper; på linje med planetenes gang rundt solen.

 

Les mer HER

Viktige maritime hjørnesteiner

Norges jeger- og fiskeforbund (www.njff.no)

I kombinasjonen spenning og nytte ligger norsk fiskekultur. Ingen land har så stor andel sportsfiske som Norge; 54 prosent. 500.000 fisker minst 10 ganger per år. Fiske er fornøyelse, rekreasjon og sport.

Redningsselskapet

En humanitær, frivillig medlemsforening. Formålet er å redde liv, verne kystmiljøet og bedre sikkerhet til sjøs. Utgir RS-magasinet 4 ganger per år til 180.000 direkte medlemmer og medlemmer i Småbåtregisteret.

Eksportutvalget for fisk (www.seafood.no)

Markedsfører norsk sjømat over hele verden: «Den beste sjømaten kommer fra Norge». Og: «Kommer fra kalde, klare, norske farvann». Og: «Fanget, behandlet av norske, kompetente fagfolk».

Telenor Maritim Radio

arbeider for sikker ferd og adferd på hav og sjø gjennom gode kommunikasjonsløsninger

Båtliv

«Båtliv»; et motorbåtblad som utgis av Norsk Maritimt Forlag AS. Hver utgave, 9 per år, leses av 100.000. Sist år har en million besøkt batliv.com. Forlaget utgir også «Seilas», «Seilmagasinet» og «Båtguiden».

Statoil

Norge har hatt en eventyrlig utvikling innen olje og gass. Statoil er operatør for 80 prosent av produksjonen på norsk sokkel. Halvparten av letevirksomheten foregår utenfor Norge.

Norges Rederiforbund

(www.rederi.no)

Vi er en av de ledende skipsfartsnasjoner. Forbundet har medlemmer som er drivkraften i det norske, maritime miljø. Sysselsetter mer enn 55.000 sjøfolk direkte, og mange flere i avledede næringer.

bottom of page