top of page

Volvo Ocean Race 2017/2018

Publisert av Erik Rynning 19 oktober 2017

 

Gjennom 9 måneder følger vi verdens tøffeste konkurranse; båten og mennesket mot elementene rundt jorden i de mest uvennlige og fjerne farvann. Det skal seiles 70.000 kilometer.

 

TVMaritime vil ha løpende dekning av konkurransen.

 

Seerne får innblikk i hele reisen; og får oppleve naturen i en verden de færreste opplever. Det er montert kameraer på alle båtene. Hver båt har egen reporter om bord, som også risikerer livet!

 

Vi konsentrerer om menneskene og hva de går gjennom. Ikke alle vil klare det, til tross for at alle deltakere er erfarne seilere. Men dette er noe de ikke er forberedt på. De vet ikke hvordan de vil klare seg, før de er ute på havet under de største strabaser og utfordringer.

 

Fra starten i Alicante 22.oktober følger etapper med destinasjoner som blant annet Cape Town, Melbourne, Newport, Hong Kong, Auckland, Itajai og Sørishavet. Alle båtene har «One design» i 65 fot karbonfiber, så det er de beste seilerne som skal vinne, ikke konstruktøren av båtene; konstruktøren vinner uansett!

 

«On board»-reporterne forteller løpende i bilder og ord historien om den tøffeste, profesjonelle lagsport i verden.

 

Det var 10.000 søkere til reporteroppdraget! Av de ti utvalgte er prisbelønte reportere, extrem sport fotografer, dokumentarjournalister og krigsjournalister. Dette er den aller tøffeste mediejobben innen sport. Det er bare en kvinne blant dem; av National Geographic utpekt som fremst i rekken av «adventure»-fotografer, med erfaring «live» blant annet fra Mount Everest. I utvelgelsen har søkerne måttet vise sine evner til å utholde det mentale og fysiske press i rollen.

 

INMARSAT er verdens ledende tilbyder av globale, mobile satellitt kommunikasjonstjenester. Det betyr løpende overvåkning og posisjonsdata. Om bord er det fullt utrustet mediestasjon med blant annet kameraer, mikrofoner, redigering og sendeutstyr.

 

Kloden består av 70 prosent vann, hvorav 5 prosent er undersøkt. Havet er siste «lekeplass» for moderne oppdagere. Der ute på havet i Volvo Ocean race vil både deltakere og seere være med som oppdagere. Vel møtt!

Vi mottar gjerne forslag eller innlegg til denne spalten. trykk her

bottom of page