top of page

Hav

Across the Pacific

Across The Pacific

episode 1

«Kiribati» er en stat midt i et enormt, fjernt havområde i Stillehavet ved ekvator; nord for Samoa og Fiji. Består av en eneste øy og 32 atoller (toppen av undersjøiske vulkaner). Trussel om å synke i havet.

Across The Pacific

episode 4

Samoa ligger syd for Kiribati og nord for Tonga. To store øyer; mange små. Høyeste fjell er 1859 m. som rager opp fra smal kyststripe. Fruktbare daler og rik regnskog. Temp. 22 til 26 C. Vi besøker fiskemarkedet.

Across The Pacific

episode 7

«New Caledonia», 3000km. Vest for Fiji, 1400 km. Øst for Brisbane, Australia. Fransk. En hovedøy og mange flere mindre. Biologisk unikt med arter som bare finnes her. Vi møter landets fremste rodeo rytter.

Across The Pacific

episode 10

Niue, en øystat assosiert med NZ, øst for Tonga, syd for Samoa. Vi kommer nærmere hai enn vi liker i en av verdens største laguner. Vi opplever undervannsdans. En vinplantasje er skapt på en av atollene.

Across The Pacific

episode 2

Fiji består av 332 øyer og ca. 500 «islets» (=små). 2000 km nord øst for NZ. Rike mineralforekomster og meget rikt fiske. Flere militærkupp. Vi møter statsminister Rabuka. Og arbeidere på sukkerplantasjer.

Across The Pacific

episode 5

«Cook Islands», nord øst for Tonga; øst for Fiji. Assosiert med NZ. 15 små øyer. Vi besøker øya «Atiu», et bortgjemte smykke. Rikt fugleliv. Vi går inn i fantastiske huler. En fugleart bruker sonar for å navigere. 

Across The Pacific

episode 8

Fransk Polynesia, verdens lykkeligste folk! 121 øyer over flere tidssoner. Stillehavet utgjør 1/3 av jordens overflate, og FP er sentralt i området. Vulkansk. Vi opplever frykt når lavaen strømmer ut foran oss.

Across The Pacific

episode 11

«Vanuatu» er et land1750 km. øst for Australia, syd for Salomonøyene, vest for Fiji. Kan 1400 innbyggere på en rekke mindre øyer fungere som et land? Vi svømmer blant livsfarlige sjøslanger. 

Across The Pacific

episode 3

Tonga ligger sør for Samoa og øst for Fiji. 172 små øyer og mange atoller. Høyeste fjell 1000 m. Gj.sn. temp. 25 C. Tropisk regnskog. Vi møter en vakker prinsesse, svømmer med en liten hval, og ser skilpadder.

Across The Pacific

episode 6

Påskeøya, et av de mest isolerte områder i verden, 3500 km. Vest for Chile, 2000 km. Øst for «Pitcairn»-øyene. Berømt for steinstatuer. Vi lærer hvordan de ble skapt, samt hvordan samfunnet kollapset.

Across The Pacific

episode 9

Hawai, kremområdet for surfing og kiting.  Rik polynesisk kultur. Vi besøker ranchen der mange Hollywood-filmer er gjort, blant annet «Jurassic Park». Og får opplæring i surfing av en legende på området.

Across The Pacific

episode 12

«Norfolk Island» er en øy tilhørende Australia; halvveis mot NZ. Her finnes masse eviggrønn furu, som også avbildes på flagget. Vi utforsker øyas blodige historie med straffedømte. Og blir med i en motorsykkelgjeng.

Across The Pacific

episode 13

«Tokelau» er en del av NZ; halvveis mellom NZ og Hawai. Består av tre korallatoller; til sammen 12 kvadratkm. Beste vei å komme hit er en 27 timers sjøreise fra Samoa. Kun fornybar energi; stort solprosjekt.

bottom of page