top of page
SIDE TOPP FISK

Fisk og fiske

Gone fishing (episode 1 av 26)

Ved Coromandel-halvøya på NZ er det en labyrint av vannveier og øyer. Her er det utsøkt fiske og veldig egnet for rike dykkeropplevelser. Vi ser på fiskemesterskap blant verdensenerne i «soft bait»-fiske.  

Gone fishing (episode 4 av 26)

Vi prøver å få med oss NZ statsminister John Key på fisketur etter storfisk. Vi får en underholdende opplevelse når statsministeren til slutt prøver å hale inn sin største fisk noensinne. Fin avkobling fra politikken!

Gone fishing (episode 7 av 26)

Her er vi nord på Australia. Vi får en leksjon om krokodiller i «Darwin», og så på «Adelaid river». «Mount Borrdaile» er en utrolig opplevelse.

Gone fishing (episode 10 av 26)

Her blir vi guidet rundt «Coromandel»-halvøya av «Rob». For første gang er vi i kajakk ute etter «snapper» og «kingfish». Det krever en særlig mestringsteknikk. Resultatet viser at «Rob» er en sann ekspert.

Gone fishing (episode 13 av 26)

Vi er i Exmouth, vest i Australia. «The navy pier dive» sies å være av de 10 beste dykkeopplevelser i verden. Senere dykker vi sammen med hvalhai! Samværet med slike gir oss følelsen av at vi er brødre i naturen.

Gone fishing (episode 16 av 26)

Fra «Hauraki»-gulfen, Auckland, NZ. «Snapper» finnes ikke i Norge, men er populær i verden. Den er en utsøkt vare i de beste delikatesseforretninger. Nå har den kommet til gulfen. Og vi viser tips for agn.

Gone fishing (episode 2 av 26)

«Bay of islands» på NZ tar pusten av deg med sin skjønnhet. Mannskapet er på jakt etter «snapper». De fanger agn i «Doves Bay». En guttunge dykker etter hummer; og får sin første. «Craig» haler inn en storfisk.

Gone fishing (episode 5 av 26)

Her er det fra den største fiskekonkurransen på NZ. «Sandee» lander den største «king fish» på konkurransens første dag. Konkurransen lever opp til sitt rykte som en fantastisk sportsbegivenhet.

Gone fishing (episode 8 av 26)

Fremdeles i Australia fanger vi barramundi, og ser krokodiller overalt. Vi får en liten historieleksjon. Den inkluderer opplevelsen av spektakulær aboriginal kunst.

Gone fishing (episode 11 av 26)

Dette er en enestående opplevelse i et område på Australia som er uberørt. Med fly er vi kommet langt, langt unna sivilisasjonen. Vi fisker på kanten av «Timor»-sjøen i et fantastisk landskap.

Gone fishing (episode 14 av 26)

Byen «Broome» vest i Australia er verdens senter for perleskjell. Aboriginerne kunne dykke til 13 meter i mange minutter; det førte også til ulykker. Et meget rikt fiskeliv i et voldsomt tidevannsområde.

Gone fishing (episode 17 av 26)

Samoa er målet. De store fiskene vi leter etter med fiskekrok er tunfisk, «giant trevally» på opp mot 1,7 meter og 80 kg, samt «Marlin»på opp mot 5m og 700 kg. En ekstrem oppgave for mannskapet.

Gone fishing (episode 3 av 26)

Ved «Lake Okatina», NZ. Det siste i flueteknikk. Regnbueørreten kan bli opptil 5 KG. Vi filleterer ørreten, og ser på en enkel metode for å røke den. Naturen er vakker.

Gone fishing (episode 6 av 26)

Vestkysten av NZ er spektakulær; innsjøer, elver og fjell. Her foregår en jakt- og fiskekonkurranse nær «Ahaura» rett over påske. Vi jakter rådyr og ørret

Gone fishing (episode 9 av 26)

Den største byen på NZ er Auckland, kjent som seilerbyen; ved «Hauraki-gulfen». Den tilbyr fantastisk fiske. Gulfen er full av vakre øyer; den største er «Great Barrier». Vi tester forskjellige typer agn.

Gone fishing (episode 12 av 26)

På vinterstid på NZ er vi ute etter storfisken. Det er korte dager og stormfulle værforhold, men fisket kan være «hot»! Det er fullt av overraskelser. Vi ser også fra noen høydepunkter tidligere i serien.

Gone fishing (episode 15 av 26)

På innsjøen «Kinlock», nordre NZ, foregår «The Great Lakes Fishing Competition». Vi ser også noen interessante bilder fra «Taupo» i 1960-årene. Og «Des» lager sprøstekt and i pannekake.

Gone fishing (episode 18 av 26)

Vi er ved Samoa, som i forrige episode; med fiskekrok etter de store fiskene som tunfisk og Marlin. Flotte undervannsbilder og ypperlig dykking gir «finishing touch» på en herlig ferie.

Gone fishing (episode 19 av 26)

«Bay of islands», NZ. Tar pusten fra deg i sin skjønnhet. Det første en besøkende fisker og en naturelsker må se på NZ. Sesongstart for «Kingfish» og «Big Snapper». «Softbait» og levende agn i bruk.

Gone fishing (episode 20 av 26)

Helt ute på tuppen av «Coromandel»- halvøya, NZ, som er en labyrint av vannveier og øyer. To familier gjør det beste ut av det fantastiske fisket. Den som liker sjømat, finner ikke noe bedre sted.

Gone fishing (episode 21 av 26)

«Hauraki»-gulfen, Nord NZ. Vi fisker med «softbait, og snakker om «The Softbait World Championship». Vi fisker og sløyer «Snapper».

Gone fishing (episode 22 av 26)

«Oreti Beach», syd NZ. Det dype syd tilbyr en unik motorsykkelbegivenhet, som er bygget rundt Bert Munro. Vi ser på hans maskiner, og fisker flyndre fra stranden. Så nyter vi noen lokale delikatesser.

Gone fishing (episode 23 av 26)

«Fiordland», syd NZ. En coctail av spektakulær geografi, unik historie, fantastisk fiske og dykking som intet annet sted i verden. Unikt, historisk filmmateriale avslutter en utrolig historie.

Gone fishing (episode 24 av 26)

«Norfolk»-øya. Vi søker historien, fantastisk mat, 20 kg «»Snapper» og stor «Kingfish». Et subtropisk klima, aldri mindre enn 10 grader C; aldri mer enn 26 grader C. 1400 km øst for Australia. Her finnes mye storfisk.

Gone fishing (episode 25 av 26)

Vi fortsetter på Norfolk. Opprinnelig bosatt med Polynesere. En del av «commonwealth» Australia, men sterkt selvstyre. 35 kvadratkilometer. 2300 innbyggere. Vi fortsetter jakten på storfisk.

Gone fishing (episode 26 av 26)

NZ. Vi tester en del gamle og nye metoder for å fange forskjellige arter. Tips og teknikker. Flott fiske med de nye «Maxel»- snellene.

RIVER TO REEF

River to reef

River to reef (episode 1 av 10)

4000 km. nord fra Melbourne; til «Cooktown»; et tropisk eventyr. En travel fiskehavn, full av historie. Vi får råd om de farlige krokodillene. Vi går ut i vakkert, men vanskelig farvann; med formål å fiske et måltid.

River to reef (episode 4 av 10)

«Daintree National Park», enormt tropisk skogområde nord for «Daintree river» helt frem til havet; verdensarv. Fantastisk skjønnhet. Igjen jakter vi «Giant Trevally»; i krystallklart farvann.

River to reef (episode 7 av 10)

Fremdeles i «Townsville». Vi fisker korallrevfisk. Korallrev utgjør 1 prosent av overflaten på havet, men hele 25 prosent av alle fiskearter. Korallrevene er truet av forurensning, oppvarming og overfiske.

River to reef (episode 2 av 10)

Fremdeles i «Cooktown»; mye å se. «Theo» jakter krabber i krokodillefarvann. «Robby» takler noen giftige slanger. I tillegg til krabber fisker «Theo» «barramundi». «Robby» diskuterer med den lokale «slangesjarmør».

River to reef (episode 5 av 10)

Lucinda er en liten kystby. Rikt fiske. Vi lærer at fiske her kan bety haitrøbbel; også for båten! Vi møter også noen andre, mer vennligsinnede og interessante skapninger. Vi koker «snapper» på båten.

River to reef (episode 8 av 10)

«Mackay» er «sukkerhovedstaden». Og rikt kystfiske. Subtropisk klima her lenger sør. Vi tar lunsj på en ferieøy utenfor. Vi setter ut for å fiske mer. Og enda mer etter å ha møtt en lokal fisker med gode ideer.

River to reef (episode 3 av 10)

«Port Douglas», med «4 mile beach»! Her ble fotogafen «Steve Irwin» drept av piggrokk i 2006. Meget høy luftfuktighet. Vi treffer saltvanns krokos. Vi jakter «Giant Travelly», som kan bli 170 cm. Og 80 kg.

River to reef (episode 6 av 10)

Townsville, «hovedstaden» i NQ. «Magnetic Island», turistattraksjon, 8 km. ut i havet. Mye tørrere klima enn lenger nord. Guttene fisker ved et flyvrak. Men dette er en utfordring som krever ekspertise!

River to reef (episode 9 av 10)

1770 er det uvanlige navnet på en meget vakker landsby, der James Cook gikk i land i mai 1770. Her har vi blekksprut til middag. Så en uvanlig aftenstur med «wild life» på land og sjø.

River to reef (episode 10 av 10)

Her er det høydepunkter fra serien. Vi forstår hvorfor man elsker NQ. Med vakkert hav og vidunderlig natur. Og naturligvis et fantastisk fiske og dyreliv.

bottom of page