Dykking

Pearl Diver

Før oljeindustrien var perledykking den største industrien i Bahrain. Kombinasjon av saltvann og friskt vann ga perfekt liv til østers; de fineste perlesmykker. 30000 arbeidere på 2000 båter på det meste. Hva skjedde?

 

Top Dive sites

Top Dive Sites

episode 1

Egypt, Sødre Rødehavet, «verdens akvarium». «Millioner» av farger og arter i havet. Høy fordampning og lite regn, samt fravær av vanntilstrømning fra elver gir verdens største klarhet i vannet.

Top Dive Sites

episode 2

«Riviera Maya», på Mexicos Karibiske kyst. Spesiell opplevelse å dykke i undervannsbasseng. Vannet er særlig klart med ekstrem sikt. Spesielt lange strender. Og velsmakende og krydret mat!

Top Dive Sites

episode 3

«Hierro», en av Kanariøyene; nærmere Afrika enn Europa. Fullt av spesielle arter. På den spesielle, vulkanske grunnen føler dykkeren seg på månen. Sikten i havet er utrolig. UNESCO-beskyttelse for bevaring.

Top Dive Sites

episode 4

Maldivene, midt i det indiske hav, en spesielt vakker øygruppe på mer enn 1000 øyer. Sterke strømmer krever ekspertdykkere. Her er hvalhai som kan bli 12 m. Her føler man seg virkelig ett med naturen.

Top Dive Sites

episode 7

«Utila»; en øy blant «Bahia»-øyene på Honduras i det Karibiske hav. Beste sted i verden å lære dykking. Vannet er varmt og sikten utrolig. Her er undervannsvegger fulle av farger og liv.

Top Dive Sites

episode 5

Sabah; en delstat i Malaysia, nord på Borneo. I «Celebessjøen» lever hundrevis av arter; også skilpadder og Barracuda. En mengde øyer og korallrev. Nasjonalparker og tropisk regnskog. Fjell opp mot 400m.

Top Dive Sites

episode 8

«Cabo Palos», sørøst i Spania, «cabo»=»Cape»=Kapp. Her finnes en herligfiskerlandsby. Vakker lagune, naturreservat. Grunt vann. Mange skipsvrak pga. utsatt område for pirater. Rikt fiskeliv. Fin dykking.

Top Dive Sites

episode 6

Egypt, den nordre del av Rødehavet, kalles «The sunken route» pga. forliste skip. Rikeste korall reservat i verden. Området er et stort undervanns museum med arkeologiske rester fra menneskets historie.

Top Dive Sites

episode 9

«Andamansjøen» i det indiske hav, vest Thailand, som har mange øyer og «islets»; «Phuket» er den mest fortryllende. Et av de mest spennende områder i verden for liv i havet. Masse ungfisk.

Top Dive Sites

episode 10

Portobelo, med dyp, naturlig havn, 3000 innbyggere; i Panama; landet som deler Atlanterhavet og Stillehavet. Spanske forsvarsverk og Fort Lorenzo er bevaringsverdige. Varmt hav og tusenvis av Karibisk fisk.

Top Dive Sites

episode 11

Malta; i en trang passasje mellom Afrika og Europa, ble tungt bombet i 2. verdenskrig. Svært mange skipsvrak man kan dykke til, men også vidunderlige dykk blant grotter, vegger og fisk.

Top Dive Sites

episode 12

Zanzibar, øy utenfor kysten av Kenya og Mozambique. Intenst, blått vann over sandgrunn skaper blått og grønt som intet annet sted. Spektakulær dykking. Rik natur. Forskjelligartet folk i harmoni.

Top Dive Sites

episode 13

Malapascua, øy blant 7000 øyer på Filippinene. Utrolig skjønnhet over og under vann. Lange strender med palmer, i havet slanger og millioner arter anemoner. Og«Fox Shark», 5m. derav meget lang hale.