top of page

Topplederens hjerneblødning

Publisert av Erik Rynning

 

Inspirert av Tommy Korneliussen, sjef i Norgesgruppen, største dagligvarekjede.

 

Topplederens hjerneblødning

 

Tommy Korneliussen, sjef i Norgesgruppen, største dagligvarekjede: Det blir dyrere for forbrukeren, om vi skal holde åpent på søndager, for folk handler jo ikke mer sammenlagt, mens kostnadene våre øker, og disse kostnadene må dekkes av folk.

 

Ja, slik kan en dåre av en toppleder svare.

 

For; hans logikk innebærer at dagligvarebutikkene bør holde åpent bare en eneste dag i uken: Det må jo gi billigere varer! Og til glede for KRF: Vi kan ha tid til å gå i kirken 6 dager i uken.

 

Norgesgruppen og Tommy Korneliussen viser med dette at de ikke er til for publikum, men for egne interesser. Men de skjuler seg bak at flertallet, 58 prosent, svarer nei på spørsmålet om også større dagligvarebutikker bør holde åpent på søndager.

 

Men 38 prosent svarer ja! Det er et stort markedssegment, det! Skal et flertallstyranni bestemme at et stort mindretall ikke skal kunne få sine behov dekket i markedet?

 

Nei, nesten all virksomhet dekker kun et mindretalls behov på et gitt tidspunkt.

 

Tommy Korneliussen i Norgesguppen bedyrer at det er publikum han tenker på. Vi tviler! Det er nok heller egne økonomiske interesser. Det er legitimt, men bør ikke maskeres av hykleri.

 

I et fritt og fleksibelt samfunn skal publikum ha valgmuligheter. NRK hadde monopol til 1988. Mange klarte seg bra med det, og syntes ikke de hadde behov for flere kanaler. Politikerne ville absolutt ikke ha flere kanaler! Men de måtte gi seg etter innbitt motstand.

 

Frihet vil alltid tvinge seg frem, men det kan ta tid. Søndagsåpne butikker; det blir det! Flyplassene, sykehjemmene, bussene, fergene, kafeene, museene, brøytebilene, kinoene, TV-kanalene er på plass på søndager fordi behovet er der. For noen! Og det er nok!

Vi mottar gjerne forslag eller innlegg til denne spalten. trykk her

bottom of page